Latest News — Vlieland

Waddenzomer

Noordzee Stortemelk Terschelling Vlieland Vloedlijn Waddenzee

Waddenzomer

Waddenzomer: een zomerimpressie van een van onze mooie Waddenstranden. De attractie van de Waddenstranden is dat het er  zelfs op de “tropische” dagen nooit druk zal worden. Althans niet zoals in Hoek van Holland, Scheveningen of Zandvoort. Het blijven toch eilanden 

Meer lezen →


Op het late tij naar Vlieland - 2016

Stortemelk Terschelling Vlieland Waddenzee Zeilen

Op het late tij naar Vlieland - 2016

Wie naar Vlieland is gevaren, zal dit plaatje herkennen: zodra je de Richel hebt gerond en de zuidpunt van het eiland is gepasseerd zie je de jachthaven opdoemen. Het laatste stuk nog even tegen de ebstroom in… olie op linnen, 80 x 80 cm.

Meer lezen →


Het Wad loopt leeg

Droogvallen Terschelling Vlieland Waddenzee

Het Wad loopt leeg

Eb en vloed hebben vast ritme: twee keer per 25 uur loopt het Wad leeg ( en vol). De ondergelopen platen worden opnieuw een paar uur zichtbaar. Het spel van zand en water levert bij de laagstaande zon een schitterend vuurwerk op. Fouragerende vogels zorgen voor de playlist, tot het wassende water gewonnen heeft….

Meer lezen →


Vloedlijnen - Januari 2015

Stortemelk Vlieland Vloedlijn Waddenzee

Vloedlijnen - Januari 2015

Vloedlijnen – waar de zee en het land elkaar ontmoeten – zijn voor mij een nimmer opdrogende inspiratiebron. Maak eens op een avond een wandeling langs het strand van een van de Waddeneilanden, kijk uit over zee en je hebt voor een leven genoeg aan materiaal………

Meer lezen →


Het Zilte Wad - Juni 2015

Noordzee North Sea Terschelling Vlieland Vloedlijn Waddenzee

Het Zilte Wad - Juni 2015

Deze vloedlijn is te zien  in ‘t Havenmantsje te Harlingen. Het doek is opgezet op een rode acryl laag, waardoor de kleuren in de toplagen tot leven komen …van het kleine doek afspatten. Het schilderij is bescheiden van omvang : 40 bij 40 cm.

Meer lezen →