Latest News — Terschelling

Waddenzomer

Noordzee Stortemelk Terschelling Vlieland Vloedlijn Waddenzee

Waddenzomer

Waddenzomer: een zomerimpressie van een van onze mooie Waddenstranden. De attractie van de Waddenstranden is dat het er  zelfs op de “tropische” dagen nooit druk zal worden. Althans niet zoals in Hoek van Holland, Scheveningen of Zandvoort. Het blijven toch eilanden 

Meer lezen →


Op het late tij naar Vlieland - 2016

Stortemelk Terschelling Vlieland Waddenzee Zeilen

Op het late tij naar Vlieland - 2016

Wie naar Vlieland is gevaren, zal dit plaatje herkennen: zodra je de Richel hebt gerond en de zuidpunt van het eiland is gepasseerd zie je de jachthaven opdoemen. Het laatste stuk nog even tegen de ebstroom in… olie op linnen, 80 x 80 cm.

Meer lezen →


September Sail

Terschelling Waddenzee Yachting Zeilen

September Sail

Ook een najaarsweekend op het Wad kan schitterende beelden opleveren: om in te lijsten…. De voorspelling voor het komend weekend ziet er hoopvol uit.

Meer lezen →


Het Wad loopt leeg

Droogvallen Terschelling Vlieland Waddenzee

Het Wad loopt leeg

Eb en vloed hebben vast ritme: twee keer per 25 uur loopt het Wad leeg ( en vol). De ondergelopen platen worden opnieuw een paar uur zichtbaar. Het spel van zand en water levert bij de laagstaande zon een schitterend vuurwerk op. Fouragerende vogels zorgen voor de playlist, tot het wassende water gewonnen heeft….

Meer lezen →


Het Zilte Wad - Juni 2015

Noordzee North Sea Terschelling Vlieland Vloedlijn Waddenzee

Het Zilte Wad - Juni 2015

Deze vloedlijn is te zien  in ‘t Havenmantsje te Harlingen. Het doek is opgezet op een rode acryl laag, waardoor de kleuren in de toplagen tot leven komen …van het kleine doek afspatten. Het schilderij is bescheiden van omvang : 40 bij 40 cm.

Meer lezen →