Latest News — Branding

Kleine breker, ruisende branding

Branding Noordzee North Sea Vloedlijn Zeezicht

Kleine breker, ruisende branding

De kleine breker, bij tegenlicht. Het geluid van de ruisende branding en het knisperend schuim, dat terugvloeit naar zee, staat niet op het doek maar met dit schilderij aan de muur is het niet moeilijk om dat er bij te bedenken. De kleine breker is te koop. De afmeting is 100 bij 50 cm. Olieverf op canvas.

Meer lezen →


Cool Breeze

Branding Noordzee North Sea Oceaan Ocean Vloedlijn

Cool Breeze

Ik sta in de uitlopers van de branding. Er is niets anders dan het geraas van de zee, de zilte lucht, opspattend water, het strand, het zand, de zon, het licht in de zoutkristallen. Het zeewater neemt het zand rond mijn enkels mee. Een meeuw scheert laag over de toppen van de aanstormende golven. Cool Breeze. Ik knijp mijn ogen half dicht en kijk door mijn wimpers. Dit beeld sla ik op en laat het pas weer los als ik voor het grote doek sta.

Meer lezen →


Shifting Skies and Wave Trains

Branding Noordzee North Sea Oceaan Ocean Vloedlijn

Shifting Skies and Wave Trains

In November I enjoy the beach walks, to breath and smell the salty and cold air. Heavy winds drive the shifting skies, loaded with cold rain and the first snow of the season. I love to listen to and study the endless wave trains, rolling in just to run aground. At #WassenaarseSlag (some miles north of The Hague) I snapped one wave for a new salty canvas. The painting measures 200 x 100 cms. Yes, that is quite large indeed.

Meer lezen →