Latest News — Vloedlijn

Outdoor painting near Filey, Yorkshire UK

Noordzee North Sea Vloedlijn

Outdoor painting near Filey, Yorkshire UK

We just returned from a holiday in beautiful Yorkshire. I have spent a few days outdoor painting on the beach at Hunmanby Gap (between Filey and Flamborough head).  Riders on the wash at Hunmanby Gap, near Filey   Both are oil on canvas, 40 x 40 cm (15.75″ x 15.75″). At Hunmanby Gap between Filey and Flamborough Head, looking South.      Filey, Filey beach, Flamborough Head, Hunmanby, Hunmanby Gap, North Yorkshire, Outdoor painting, Yorkshire Previous Post Next Post Volg ons

Meer lezen →


Kleine breker, ruisende branding

Branding Noordzee North Sea Vloedlijn Zeezicht

Kleine breker, ruisende branding

De kleine breker, bij tegenlicht. Het geluid van de ruisende branding en het knisperend schuim, dat terugvloeit naar zee, staat niet op het doek maar met dit schilderij aan de muur is het niet moeilijk om dat er bij te bedenken. De kleine breker is te koop. De afmeting is 100 bij 50 cm. Olieverf op canvas.

Meer lezen →


Weerbericht: zowel vandaag als morgen: onstuimig

Noordzee North Sea Oceaan Ocean Vloedlijn

Weerbericht: zowel vandaag als morgen:  onstuimig

'Zowel vandaag als morgen is het onstuimig. Er trekken (onweers)buien over het land en er komen zware windstoten voor van 75 km/uur. Aan zee kan de wind uitschieten naar 90-110 km/uur. Met 14-19 graden is het beide dagen fris. Daarna wordt het een stuk warmer met zondag in het binnenland 25 graden.’ aldus het weerbericht van  Weeronline,nl.   Hoe lager de luchtdruk, hoe meer inspiratie voor deze schilder. Veel wind en zware wolken gaan gepaard met een groter contrast tussen licht en donker en meer beweging, meer leven in de brouwerij. Ik kan het maar moeilijk weerstaan om dat niet...

Meer lezen →


Where still the sun must set

Noordzee North Sea Vloedlijn Waddenzee

Where still the sun must set

The sea so deep and blindWhere still the sun must setAnd time itself unwind…. Deze regels uit ´The Faith´ van Leonard Cohen passen zo mooi bij dit schilderij. Juist op de dag dat ik de laatste hand aan dit schilderij legde, overleed deze bijzondere artiest.    

Meer lezen →


Cool Breeze

Branding Noordzee North Sea Oceaan Ocean Vloedlijn

Cool Breeze

Ik sta in de uitlopers van de branding. Er is niets anders dan het geraas van de zee, de zilte lucht, opspattend water, het strand, het zand, de zon, het licht in de zoutkristallen. Het zeewater neemt het zand rond mijn enkels mee. Een meeuw scheert laag over de toppen van de aanstormende golven. Cool Breeze. Ik knijp mijn ogen half dicht en kijk door mijn wimpers. Dit beeld sla ik op en laat het pas weer los als ik voor het grote doek sta.

Meer lezen →